2010. február 25., csütörtök

Tapasztalataim az e-világáról

Mint ahogy arról már korábban írtunk, a levelezési és jegyzőkönyv-vezetési ismeretek 1. tantárgy keretében és blogunk létrehozása miatt kezdtünk el részletesebben foglalkozni az e-világával. Most pár mondatban a saját tapasztalataimat szeretném megosztani blogtársaimmal és rendszeres olvasóinkkal. Középiskolás koromban találkoztam először az e-learning lehetőségével illetve a web 2. 0-ás eszközökkel. Ekkor láttam és használhattam először a digitális interaktív táblát, mely sokkal érdekesebbé, színesebbé tette az órai munkát, valamit közösségformáló szerepe is volt. A különböző közösségi portálok (iwiw, myvip, facebook) is ekkora vált a fiatalok kedvencévé és a kikapcsolódás egyik formájává. Jómagam azért kedvelem ezek a portálokat, mert számos régi baráttal ismerőssel vehetem fel és tarthatom a kontaktust. A wikipedia a tanulásban hasznos, számos alkalommal nyújtott segítséget referátumnál vagy egy esetleges kollokviumnál. A különböző video-és képmegosztó oldalnak köszönhetően blogunkba már jópár anyagot tölthettünk fel, melyek a megismerésünkben és az oldal színesebbé tételében játszanak nagy szerepet.
Kérlek Benneteket, Ti is írjátok meg véleményeteket a témával kapcsolatban!

5 megjegyzés:

 1. Napjainkban az internet nélküli élet elképzelhetetlennek tűnik. Az általad felsorolt szórakozási lehetőségek mellett, már hivatalos ügyintézéseket, sőt vásárlást is bonyolíthatunk az e-világban.
  Korunk embere szinte már virtuálisan éli mindennapjait.
  Az internetes-számítógépes világ előnyökkel és hátrányokkal is járhat. Ez az oldal remek lehetőség arra, hogy megosszuk tapasztalatainkat egymással.
  V.M.

  VálaszTörlés
 2. Kedves Márti!

  Köszönöm az aktivitásod!:) Igen valóban tény, amit írtál.Erről jutott eszembe, hogy itt is feltüntessem a www.magyarorszag.hu oldalt. Ha netán valaki nem ismerné elmondanám, hogy ez egy kormányzati portál, melynek segítségével előjegyzést, időpontot kérhetünk a különböző hivatalokba megkönnyítve ezáltal mindennapjainkat, valamint neten keresztül intézhetjük néhány egyéb elintéznivalónkat is, melyhez nem szükséges a személyes jelenlét. Aki nincs tisztában a jogszabályokkal, itt akár ezekről is könnyedén tájékozódhat.

  VálaszTörlés
 3. Kedves Blogtársak!

  Még mindig várom a Ti véleményeteket is a témát illetően!:)

  VálaszTörlés
 4. Az e-learning nagyon hasznos lehet akár a nyelvtanulásban is. Nem utolsó szempont, hogy egy kis tudásbővítésért ki sem kell mozdulnunk otthonról!
  P.B.

  VálaszTörlés
 5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés